Hannes Huotari löysi mieluisan tontin Oulun Linnanmaalta. Kohteessa oli kolme purkukuntoista rakennusta.
Miksi hän valitsi Suomen Tehopurun purkamaan rakennukset ja sujuiko yhteistyö odotetusti? Entä miltä lopputulos näytti?
Annetaan puheenvuoro asiakkaallemme.
Asiakkaan kokemuksia Suomen Tehopurusta
OSA 1:
- Mikä oli lähtötilanne ja kuinka purkuprojekti käynnistyi?
- Miten asiakas päätyi rakennusten purkamisessa yhteistyöhön juuri Suomen Tehopurun kanssa?
Oulussa asuva yrittäjä Hannes Huotari hankki omakotitalotontin, jolla oli kolme 70-luvulla rakennettua kiinteistöä. Ne olivat talossa asuneen arkkitehdin itse suunnittelemia ja rakennuttamia. Vuosikymmenten saatossa rakennukset olivat kuitenkin päässeet huonoon kuntoon. Ainoa vaihtoehto oli niiden purkaminen.
Huotarille purkuprojekti oli ensimmäinen laatuaan ja purkuala melko vieras. Syksyllä 2020 hän ryhtyi kartoittamaan rakennuksia purkavia yrityksiä ja etsimään sopivaa yhteistyökumppania toteuttamaan purkutyön. Valinta osui Suomen Tehopurkuun.
”Ammattitaito paistoi jo puhelinlinjoja pitkin”
Huhtikuussa 2021 kävimme katsomassa miltä tontti näytti lumien sulamisen jälkeen ja kysyimme Huotarilta kokemuksia purku-urakan sujumisesta.
OSA 2:
- Miten Suomen Tehopurun toteuttama urakka sujui?
- Miltä tontti näyttää keväällä lumien sulattua?
Varsinainen purku-urakka toteutettiin alkuvuodesta 2021. Keskitalvella pakkanen paukkui ja tontilla oli runsaasti lunta. Olosuhteista huolimatta purkaminen sujui jouhevasti. Tontilta poistettiin koneellisena purkuna kaikki rakennukset perustuksineen ja lisäksi mm. vanha öljysäiliö ja pihakaivo. Varsinainen purkutyö oli ohi noin kahdessa viikossa.
”Erittäin tyytyväisiä ollaan oltu tähän projektiin”
Vinkit purkuprojektia suunnittelevalle
Kysyimme Huotarilta vinkkejä muille, jotka ovat ensimmäistä kertaa purkuprojektin äärellä. Mitä hän sanoisi heille?
- ”Alussa kannattaa katsoa markkinoilta mitä purkufirmoja löytyy.” Hän kehottaa aluksi tutkimaan yrityksiä ja ottamaan selvää keneltä saa apua ja tarjouksen purkuprojektiin. Suomen Tehopurun ammattitaidosta hän sai hyvän mielikuvan jo ensimmäisessä puhelussa, mutta pyysi tarjouksia myös muilta.
- ”Tässä meidän tontilla on paljon puita, ne haluttiin säilyttää mahdollisimman hyväkuntoisinapurun aikana.” On syytä olla itse tarkkana siitä, mitä haluaa urakassa purettavan ja mitä säilytetään.
- ”Paperityö – kannattaa varata aikaa siihen”. Etukäteen on kuultava mm. naapureita ja käytävä kaupungin kanssa keskustelua purkuluvasta, joten purkulupaprosessissa menee useita viikkoja. ”On hyvä etsiä sellainen toimija purkufirmojen joukosta, joka pystyy auttamaan siinä.”